Languit het land 2017-04-21T07:04:08+00:00

Project Description

Languit het land

Kunstproject
Capelle aan den IJssel, Schinkelwijk
Gegoten aluminium, hout en klinkers

Wijkbewoners initiëerden een kunstwerk / ontmoetingsplek. Ik onderzocht welke plekken in de wijk van betekenis zijn en kwam uit bij het oorspronkelijke slagenlandschap, dat in de jaren 60 vrijwel geheel verdween onder asfalt en flats.

Het kunstwerk bestaat uit een in aluminium gegoten leuning waarin een tekst is verwerkt over de verbondenheid van dit slagenlandschap met het water. De hieraan gekoppelde bank vormt een ‘point of view’ en biedt uitzicht op het resterende stukje slagenlandschap.
Een plek voor ontmoeting en contemplatie.

Languit het land

Kunstproject
Capelle aan den IJssel, Schinkelwijk
Gegoten aluminium, hout en klinkers

Op initiatief van wijkbewoners gaf de gemeente opdracht voor een kunstwerk c.q. ontmoetingsplek. Samen met de initiatiefnemers onderzocht ik welke plekken in de wijk van betekenis zijn. Ik kwam uit bij het oorspronkelijke slagenlandschap, dat letterlijk ten grondslag ligt aan de wijk en dat in de jaren 60 verdween onder asfalt en flats.
Het kunstwerk bestaat uit een in aluminium gegoten ‘wand’ waarin een poëtische tekst is verwerkt over de verbondenheid van dit slagenlandschap met het water. De hieraan gekoppelde bank vormt een ‘point of view’ en biedt uitzicht op het resterende deel van het slagenlandschap. Een plek voor ontmoeting en contemplatie.